GTranslate

nlenfrde

Kamhout/Camhout/Camhoot

Genealogy Kamhoot

Welkom

Welkom op website van de Kamhoot familie te Oude Pekela v/h Soesterberg. 

Er zijn in heel Nederland nog maar enkele Kamhoot's over, bij de laatste telling kwam ik op ongeveer 15 personen die nog naamdragers zijn. In onze geschiedenis zijn er twee vertrokken naar de V.S. vandaar dat ook de naam Kamhoot, maar ook Kamhout, daar voorkomt. Er komt daar zelfs nog Camhout  voor,  allen zijn verwant aan de oorspronkelijke naam Camhoot.

Nog steeds loopt het onderzoek, al ruim 30 jaar, en nog steeds komen er nieuwe vondsten.  Wel wordt het steeds minder maar veel aanvullingen worden nog steeds toegevoegd en verwerkt.

Inmiddels is in het menu-item genealogie de hele familiehistorie online te vinden, foto's en verhalen en andere wetenswaardigheden. De toegang is echter ivm privacy wetgeving alleen aan familie voorbehouden en op speciaal verzoek tijdelijk voor andere onderzoekers. natuurlijk kunt u altijd een verkorte uitprint ontvangen van de voor u belangrijke gegevens.

Kunt u ons helpen met ontbrekende gegevens.............graag !! Foto's zijn natuurlijk ook altijd welkom !!

Opmerkelijk !!  De oudste vorm is Camhout, in oud handschrift  is de kleine letter H een mooie krulletter en aan de onderzijde dus bijna dicht. Hij lijkt dan erg veel op een B in kleine letter.  het valt dus op dat de naam dan lijkt op Cambout.  Héé... toevallig ligt in Frankrijk in Bretagne de plaats Le Cambout  !! En er leefde een familie Du Cambout waarvan de opvallendste is: Bisschop van Metz Du Cambout !!!  Laat die nu toevallig op bezoek zijn geweest in het weeshuis van Middelburg bij de daar aanwezige Camhout !! Waarom is nog steeds een raadsel. Dat vraagt dus op diepgaand onderzoek.

Historie

Het begon met een familiewapen, mijn oom liet een mooi familiewapen zien dat door een onderzoeker was gevonden. Meteen dus de vraag : "Hebben wij dat ook ?" Op een mooie dag dus naar het archief gereden om het "even" op te halen. Dat viel tegen! Niet iedereen heeft een familiewapen zo bleek, het Kamhoot wapen kwam niet voor in de lijsten maar ook bleek dat de voorvaderen uit Zeeland kwamen. Nieuwsgierig dus alle telefoonboeken van Nederland uitgeplozen, dat bleek een rij van ruim één meter papier! De vondsten vielen tegen, wel wat Kamhoot's maar twee vel papier was alles. Zo brak het genealogie virus dus uit, waar komen wij vandaan ??

Nu ruim 30 jaar later nog steeds lopend onderzoek. De vondsten worden minder maar omdat via internet nieuwe archieven opengaan komen er zo nu en dan weer nieuwe dingen tevoorschijn. Door contacten met andere onderzoekers van aangehuwde familienamen krijgt het onderzoek vorm. Na diverse bezoeken aan het CBG te Den Haag kom je erachter dat de basis te vinden is in Middelburg en St. Maartensdijk op Tholen. Daar troffen we een forse hoeveelheid historie aan, zowel op papier als in tastbare dingen. De molen bij Oud-Vossemeer is gesticht door Bastiaan Kamhoot, een hoektoren aan het stadhuis van Middelburg is gehouwen door Johannes Camhoot, Ook diverse andere monumenten heeft hij gehouwen uit steen.

Lees meer: Historie

Genealogie

De gegevens gaan terug tot ca 1575 , hier troffen we de tot nu toe oudste vermelding aan van de naam Camhoot. De genealogie bevat ook de laatste nieuwe generaties maar die zijn ivm wet op de privacy afgeschermd voor publieke toegang. De oudste generaties zullen vrij toegankelijke zijn maar met beperkte gegevens. Heeft u vragen mag u ons deze altijd stellen en zullen wij zo goed mogelijk beantwoorden. De complete genealogie is alleen toegankelijk voor familieleden en aanverwanten. Bent u aanverwant of familie kunt u zich voor een toegangscode aanmelden.

Overige bezoekers verzoek ik hun vragen aan mij te zenden zodat ik het passende deel van de genealogie voor u kan toezenden.

De oude website was alles vrij toegankelijk maar van diverse kanten zijn gegevens gestolen en als "eigen werk" gepubliceerd. Zelfs de controle fouten die er bewust in gemaakt waren zijn als "waarheid" gepubliceerd. Om die reden zit er nu een slotje op maar dat wil niet zeggen dat toegang tot de gegevens onmogelijk is.

Genealogie bestaat uit uitwisseling van gegevens, daar ben ik ook voorstander van, echter niet van diefstal zonder bronvermelding !!! Vooral niet als het ten doel heeft publicatie !!

 

Kunt u helpen?

Genealogie is een klus zonder einde, steeds duiken er nieuwe gegevens op maar ook interessante aanvullingen. De droom van elke onderzoeker is het vinden van de "schavuit" in de familie. Archieven met gegevens van misdaden zijn een enorm interessante bron van gegevens, Helaas zijn de Camhoot's nog al braaf geweest. Het enige dat ik vond bestaat uit het niet betalen van de hondenbelasting of een enkele bekeuring. Nee.... geen echte misdadigers dus. Maar kent u zo'n verhaal laat het ons weten!! Ook ontbrekende personen , verkeerde data of wat dan ook. Waar mogelijk zijn de gegevens dubbel nagelopen in de archieven, en voorzien van kopieën van akten maar bij een kleine 1500 vermeldingen kan er iets fout gegaan zijn.

Kunt en/of wilt u ons helpen ?? Alle informatie is van harte welkom !!

Foto's, afbeeldingen, oude brieven alles is welkom. Wenst u de origineel zelf te bewaren, ook dat is geen probleem. een goede scan of kopie zijn wij al blij mee!!  Wat als document wordt opgeslagen zal uiteindelijk belanden in het archief van de Ned.Genealogische vereniging (NGV). Er gaat dus NIETS verloren !!